На конкурсних засадах обирали завідувача притулку для дітей служби у справах дітей, що у місті Рожище.

На місце завідувача притулку претендував єдиний кандидат – Леонід Хведчак. Він – мешканець міста Рожище, до червня 2023 року працював заступником сільського голови – начальником гуманітарного відділу Доросинівської сільської ради.

Під час презентації свого бачення розвитку закладу кандидат зазначив, що важливо створити комфортні умови для дітей, які перебувають у притулку, а також підвищити якість надання послуг.

«Є багато господарських питань, які необхідно вирішити. Так, у приміщенні дуже холодно в зимовий період і це негативно впливає на здоров’я мешканців притулку. Крім того, варто було б більше уваги приділяти дозвіллю дітей. Також варто було б покращити співпрацю із благодійниками та бізнесом, аби знайти додаткові кошти на створення комфортних умов для дітей», - каже Леонід Хведчак.

Депутат обласної ради, член конкурсної комісії Ігор Лех зазначив, що керівник притулку має чітко визначити проблемні питання та ознайомити депутатів із цим.

«Невдовзі ми маємо подавати пропозиції до бюджету на наступний 2024 рік, тому ми повинні розуміти, які потреби є у притулку і які з них ми будемо фінансувати з обласного бюджету», - наголосив Ігор Лех.

За результатами засідання конкурсної комісії її члени рекомендували голові обласної ради укласти контракти терміном на 2 роки з переможцем конкурсу.