У Луцькому зоопарку з’явились голуби, яких вдалось врятувати з зони бойових дій. 

Яким чином Луцький зоопарк організував порятунок голубів, розповіла в прямому етері ГІТу директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денесенко .

«Це була спільна операція військових, небайдужих та представників луцького зоопарку, волонтерів щодо порятунку птахів. Була стара голубівня, власники евакуювалися, а птахи лишалися у своїй домівці і коли нам прислали кадри, це був березень, було чути багато гучних вибухів канонад і поруч з голубами були наші військові. Нас запитали чи ми можемо допомогти і у нас не було сумнівів щоб допомогти і врятувати птахів із, на той момент, небезпечної території для життя.» , - розповіла директорка.

Загалом до Луцька прибуло 68 голубів, близько 20- ти видів.

«Наголошу, що це була спільна праця по порятунку. Звичайно допомогли волонтери, які часто їздили у зону бойових дій і ми постійно були на зв’язку з військовими, які доглядали там за птахами. Вони надсилали відео і фото скільки є птахів і ми вже знали скільки нам потрібно передати транспортувальних кліток для голубів. Клітки передали через волонтерів і весь зв’язок був по відео у вайбері. Усіх голубів врятували і вони усі успішно приїхали до зоопарку. », - поділилася пані Людмила.

Породи голубів різноманітні, є види яких навіть не бачили.

«Були кучеряві голуби, голуби павичі. Але якби це були звичайні голуби ми б так само б допомагали, бо кожне життя важливе. Голубів-переселенців розселили наразі по вольєрам в зоопарку. Скоро добудують нові вищі та просторніші вольєри для птахів. Я думаю, що навіть можна буде очікувати поповнення цих голубів. Луцький зоопарк надає тимчасову допомогу здебільшого, бо ми далеко. Легше звісно перевозити тваринок до ближчих зоопарків. », - каже жінка.

Чи збільшилась кількість відвідувачів і як готуються до зими у зоопарку дізнавайтеся у відео .