Минулої доби Збройні сили України просунулися біля Роботиного Запорізької області, а також в районі Кліщіївки Донецької області.

Водночас наступ вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна був невдалим, повідомляє ISW.

Харківщина та Луганщина

12 вересня українські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не просунулися.

Російські джерела, зокрема Міністерство оборони (МО), стверджували, що українські війська без успіху атакували в напрямку Берестового (20 км на північний захід від Сватового), на південь від Кузьминого (3 км на південний захід від Кремінної), поблизу Торського (15 км на захід від Кремінної) та в районі Серебрянського лісу (10 км на південний захід від Кремінної).

Російські військові блогери стверджували, що українські війська регулярно атакують ліси на захід від Кремінної.

Російські війська 12 вересня вели наступальні дії на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна і просувалися вперед.

Бої за Донбас

Українські війська 12 вересня вели наступальні дії під Бахмутом і просунулися вперед.

Українські сили діють у центрі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута), де раніше займали позиції чеченські підрозділи «Ахмат».

12 вересня російські війська вели наступ поблизу Бахмута, успіхів не досягли. Але просунулися вздовж лінії Авдіївка-Донецьк.

Українські війська увійшли в Опитне і в населеному пункті тривають бої.

«Південна вісь»

Українські сили продовжували наступати в західній частині Запорізькій області і просунулися 12 вересня. Український Генеральний штаб повідомив, що українські сили досягли невизначених успіхів на південь і південний схід від Роботиного (12 км на південь від Оріхова).

Російські війська продовжували обмежені контратаки на заході Запорізької області та не просунулися 12 вересня. Українські війська відбили численні російські атаки поблизу Роботиного.