У Володимирі на площі з’явився прокат електросамокатів. Згодом такі транспортні засоби помітили ще у декількох точок міста.

Покататися на електросамокаті вартуватиме від 3,5 грн за хвилину, – пише БУГ.

Варто зазначити, що думки мешканців із появою даних новинок у місті розділилися.  

Одні радіють нововведенням, зазначаючи, що це хороша ініціатива, інші – кажуть, що у місті недостатньо облаштованих доріжок для електросамокатів. Є думки щодо того, що це призведе до збільшення кількості ДТП та закликають використовувати новинки з обережністю, а особливо дітям та просять батьків наголосити їм на правилах безпеки. А також наводять приклад Парижа, де забороняють даний вид транспорту.

Водночас мешканці Нововолинська просять аби така послуга з’явилася у них.

Основні правила руху для водіїв електросамокатів:

  • Їздити по тротуарах на електросамокатах і гіроскутерах відтепер заборонено;
  • їхати слід якомога правіше проїзною частиною;
  • не керувати електротранспортом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння;
  • користуватися світловідбиваючими елементами;
  • їздити в шоломі, використовувати інші засоби безпеки.

Уже з серпня самокатників почали судити за порушення ПДР За даними Опендатаботу, з 2018 року кількість справ проти самокатників сягнула 80.

Найчастіше самокатників карають за травмування пішоходів. У квітні 2022 року неповнолітній вінничанин на орендованому самокаті збив жінку, яка переходила велосипедну доріжку і тротуар. За тілесні ушкодження середньої тяжкості винуватцю присудили 1 рік умовно, відшкодування лікування потерпілої (близько 108 тис. гривень) та штраф за моральну шкоду (50 тис. гривень). Проте здебільшого самокатників притягують до адміністративної відповідальності. За порушення ПДР та пошкодження транспортних засобів або іншого майна вони виплачують штраф у розмірі 850 гривень (ст. 124 КУпАП).