Депутат державної думи рф від правлячої партії «єдина росія» євген федоров заявив, що країну можуть очікувати війни з усіма республіками, які раніше входили до складу СРСР, оскільки росія має намір їх анексувати.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на коментар російського політика пропагандистському каналу «путін у Телеграм».

Потенційну окупацію всіх пострадянських республік федоров назвав «поверненням до складу рф», а такі загарбницькі плани москви - не «хотілками, а заходами щодо забезпечення миру».

У цьому контексті депутат держдуми рф почав розмірковувати про протидію інших країн подібним агресивним амбіціям з боку кремля, включаючи збройну боротьбу держав за свій суверенітет та територіальну цілісність.

«Усі колишні республіки рано чи пізно конфліктуватимуть або воюватимуть із росією - це питання теорії. Деякі з них будуть не зараз - білорусь. Грузія вже воювала, Україна. Це стосується в повному обсязі і Вірменії», - заявив російський політик.

Також він озвучив думку, що для уникнення війни нібито існує лише один спосіб - це «приєднання» цих держав до рф «дипломатичним шляхом».