1 вересня у Свято-Симеонівському храмі села Суходоли Володимирської громади відзначили престольне свято, яке раніше відзначали 14 вересня. 1 вересня за новим церковним календарем вшановують пам'ять святого Симеона Стовпника, архімандрита Антіохійського.

Божественну літургію звершив настоятель Свято-Симеонівського храму села Суходоли протоієрей Іван Драган разом із запрошеним духовенством. Про це пише сайт ВСН з посиланням на повідомлення Володимирської міськради.

Голова Володимирської громади Ігор Пальонка вручив подяку настоятелю храму та привітав зі святом усіх парафіян:

Бажаю вам мирного неба, здоров'я, достатку, щастя і душевної рівноваги. Нехай усі починання приносять у ваші родини лише радість та благополуччя, а Господь наповнює ваші серця добром та любов'ю захистить від бід та негараздів!

Як пише газета Слово Правди, отець Іван уже більше 30 років служить у Свято-Симеонівському храмі села Суходоли. У 2019 році із 24-х священників Володимир-Волинської єпархії УПЦ до Православної церкви України долучились лише двоє – він та настоятель лікарняного храму Агапіта Печерського отець Микола.

Та ще до переходу до ПЦУ, суходільський священник правив принципово українською мовою, незважаючи на зауваження церковного керівництва. Зізнається, що завжди знав, що рано чи пізно прийде час, коли українські церкви почнуть об’єднуватись.