Захисникові Сергієві Дейнеко із Каменя-Каширського просять присвоїти «Героя України» посмертно

Відповідну петицію, звернення до глави держави, його рідні опублікували на президентському сайті, - пише газета Полісся.

«Він віддав найдорожче — життя — за рідних, близьких, знайомих і незнайомих людей, за мрії кожного, за мирне небо, за чудові ранки і спокійні ночі, за сльози щастя і щирі посмішки, за пам’ять про тих, кого вже немає… Вірив у Перемогу, що завдяки йому та його побратимам зможе нарешті, крок за кроком, відвоювати мир та незалежність квітучої України!», — пише сестра загиблого бійця Валентина Митчик.

Нагадаємо, Сергій загинув під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого мінометного обстрілу на фронтових позиціях запорізького напрямку у липні цього року.

Станом на вівторок, 19 вересня, петиція про присвоєння йому високої державної відзнаки набрала майже 14 тисяч голосів. Втім, щоб президент розглянув її, кількість підписів має бути не менше 25 тисяч. Тож долучайтеся до голосування. Документ зареєстрований під номером №22/204206-еп (перейшовши за посиланням).

До речі, звернення про присвоєння звання «Герой України» для трьох наших земляків – Смітюху Анатолію, Колядюку Артему та Багнюку Сергієві — вже набрали необхідну кількість голосів та знаходяться на розгляді. А Букалу Романові звання «Герой України» посмертно присвоїли за аналогічною петицією.