Джо Байден призначив спецпредставницю США із питань економічного відновлення України, якою стала Пенні Пріцкер. Президент України Володимир Зеленський зустрівся із Пріцкер під час свого візиту на Генасамблею ООН в Нью-Йорку.  

Про постать пані Пріцкер у політиці США, чим вона буде займатись в Україні та чим може допомогти, в прямому етері ГІТу пояснив журналіст народний депутат 8-го скликання Сергій Висоцький.

«Пенні Пріцкер не просто спецпредставник. Сімейство Пріцкерів є одним з найбільших спонсорів демократичної партії США нової хвилі. Вона походить з сім’ї американських мільярдерів, які тісно пов’язані як з великим капіталом, банківським бізнесом, інвестиційною діяльністю, так із владою, наприклад один з її братів є діючим губернатором штату Іллінойс Чикаго. Сама пані Пріцкер була одним з моторів передвиборчої компанії Барака Обами і була одним з найбільших приватних фандрейзерів для компанії Обами у 2008 році. Можна сказати, що вона є одним з стовпів демократичної партії, як такої. Це дуже непроста фігура з глибокими зв’язками в американському бізнесі та політиці. Звичайно , вона не просто чиновник, який призначений – це людина вочевидь завдяки її досвіду, вона буде мати дуже широкий мандат на діяльність в Україні, який буде ширшим за формальний мандат вивчення шляхів відновлення України. », - розповів пан Сергій.

Чи можна спрогнозувати які перші рішення пані Пріцкер будуть прийняті невдовзі дізнавайтеся у ВІДЕО.