29 вересня архієрей УПЦ МП у Луцьку Нафанаїл видав указ настоятелю Свято-Марії-Магдалинівського храму м. Луцьк Волинської області отцю Олександру Колбу про «заборону» у священнослужінні.

Одного із шановних священників Волині - протоієрея Олександра Колба, митрополит Луцький УПЦ Нафанаїл заборонив у священнослужінні. Також йому заборонили причащатися. Все це - помста о. Олександру за його співслужіння в Андріївській церкві Києва з екзархом Константинопольського патріархату єпископом Команським Михаїлом, - пише «Mukachevo.net».

«Гарна стратегія - вичавити з УПЦ все проукраїнське духовенство, щоб канонічненько продовжувати плисти в фарватері московської патріархії», — додає священник Андрій Пінчук.

В указі про заборону якраз таки згадуються всі ці горезвісні рішення УПЦ (МП) від 13 листопада 2018 року, які є повторенням рішень Московського патріархату. Саме РПЦ 14 жовтня 2018 року в односторонньому порядку розірвала євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом через надання Томосу про автокефалію ПЦУ.

13 листопада 2018 року, таке ж рішення прийняли і в УПЦ (що в єдності з МП). У пункті 5 цього рішення Синод УПЦ (МП) лякає, що Константинопольська Церква нібито стала на шлях “розколу”, а тому служити з нею неможливо. Втім такої точки зору не дотримуються ніде, крім Московського патріархату.