Театралізоване дійство традиційно проходило на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та музею «Лісової пісні» в урочищі Нечимне.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської облради.

У програмі етнофестивалю – літературний екскурс, подорож місцями, де Леся Українка надихалася, створюючи персонажів своєї найвідомішої драми-феєрії, театралізоване мистецьке дійство за мотивами творчості поетеси.

Окрім того був розгорнутий благодійний ярмарок, на якому кожен старостинський округ Колодяжненської громади представив вироби декоративно-прикладного мистецтва та доробки народних умільців. Виручені з продажу кошти організатори спрямують на потреби Збройних Сил України.

Під час свого виступу перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук зазначив, що такі видатні постаті як Тарас Шевченко, Іван Франко та Леся Українка оживили свідомість українців в ХІХ ст.

«Такі фестивалі потрібні, адже Леся Українка, як і вся родина Косачів, були прогресивною українською елітою. Завдяки їхній просвітницькій роботі відбулося національне відродження, яке пізніше вилилося у незалежність Української народної республіки на початку ХХ ст. Сьогодні ж ті борці, які продовжують відстоювати нашу незалежність на фронтах, фактично є їхніми послідовниками. Ми маємо величезні перлини - Колодяжне і Нечимне, які поряд зі Звягелем та Зеленим Гаєм біля Гадяча, є найбільш знаковими місцями історії та життєпису родини Косачів-Драгоманових. Після перемоги слід буде відродити фестиваль «Лісової пісні» в тих же масштабах, в яких він був. Переконаний, що перемога буде, а ми в свою чергу маємо докласти максимум зусиль для цього, в тому числі шануючи творчість нашої поетеси», - зазначив Юрій Поліщук.