Колектив Волиньради зібрав кошти, аби відремонтувати авто для потреб військових медиків.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ради.

Голова обласної ради Григорій Недопад сьогодні передав ключі від автомобіля-амфібії командиру медичної роти бригади «Буревій» Нацгвардії України, полковнику медичної служби Всеволоду Стеблюку. Капітальний ремонт цього повнопривідного авто здійснено за рахунок донатів керівництва та виконавчого апарату Волиньради.

«Весь наш колектив був долучений до збору коштів, ми вчергове спрямували 10% своєї заробітної плати, аби задовольнити запити наших захисників. Так, частина коштів була спрямована на ремонт цього автомобіля, решта призначається на придбання ударних дронів», - зауважив Григорій Недопад.

Командир медроти Всеволод Стеблюк та солдат медичного шпиталю, відомий український футболіст Владислав Ващук подякували керівництву та працівникам облради за підтримку. Вони зауважили, що із запитом звернулися на «батьківщину» цієї машини і не прогадали.

«Автомобіль повністю перебрали, привели до належного технічного стану. Тепер ми упевнені, що він буде надійно працювати. Ми будемо його використовувати як розвідувальну машину, щоб визначати місця дислокації мобільних стабілізаційних пунктів, де буде змога надати першу лікарську допомогу, зупинити кровотечі, відновити дихання, здійснити першочергові реанімаційні заходи», - пояснив Всеволод Стеблюк.

Він також розповів, що левову частину коштів на придбання цієї «волинянки» зібрав професорсько-викладацький склад Національного університету охорони здоров’я України ім. П.Л.Шупика.

«Ми повторили історію 2014 року. Тоді, перед сумнозвісними подіями в Іловайську таку машину придбали мої однокурсники спільно із волонтерами. Вона допомогла врятувати та евакуювати із самого пекла майже 90 поранених», - пригадав Всеволод Стеблюк.