7 вересня, під стінами міської ради міста Володимир перед засіданням зібрались небайдужі жителі громади. Вони прийшли з проханням спрямувати кошти ПДФО від зарплат військовослужбовців на допомогу ЗСУ. Проте активістів затримала поліція і склала протоколи за фактом незаконного мітингу.  

Про розгін мітингу, його учасників, проблему нецільового використання коштів ПДФО Володимирською міськрадою, куди йдуть ці гроші, чому влада знову спускає їх на благоустрій, а на запити військових відповідає відмовами, в етері ГІТу поговорили з громадським активістом з Володимира Андрієм Кандибою.

«Про цю акцію я почув зі ЗМІ,  але мене здивувало наступне, що зібралися люди, активісти пенсійного віку, люди з інвалідністю та волонтери. На фотографії які поширюються засобами масової інформації присутні пенсіонери, волонтери, люди, що працюють в благодійних фондах і возять допомогу на Схід. Вони активні учасники в допомозі наших військових, цих людей обурило, що наша громада сьогодні фактично має найбільший бюджет в Україні по ПДФО завдяки військовим, які захищають нашу цілісність, а наша міська рада витрачає їх на власний розсуд і це було зазначено в ряді засобів масової інформації ще минулого тижня, це і обурило людей. Гроші витрачаються в мільйонах гривень на облаштування благоустрію. Я, як інженер є підрядником і діючим підприємцем і я розумію скільки може коштувати проєктно-кошторисні документації, на жаль, міська рада замовляє їх на деякі об’єкти по 700 тисяч гривень і по мільйону гривень.» , - розповів громадський активіст

Чому влада знову спускає мільйони гривень на благоустрій, а на запити військових відповідає відмовами, дізнавайтеся у ВІДЕО.