Двом жителям Камінь-Каширської громади просять присвоїти звання Героя України посмертно

Відповідні петиції на сайті Президента України оприлюднили на початку січня. Так, збір підписів оголосили рідні загиблих Мельника Миколи Івановича із села Житнівка та Іщика Тараса Миколайовича із села Осівці. Захисники загинули у грудні 2023 року, - пише газета Полісся. 

Мельник Микола був старшим солдатом 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша військової частини А4056. Загинув внаслідок мінометного обстрілу, виконуючи бойове завдання на Луганщині.

48-річний захисник до останнього подиху був вірний побратимам та державі. Хотів змінити країну на краще, але, на жаль, ворог забрав його життя. До своїх дружини та трьох дітей, які понад усе чекали повернення чоловіка і батька, захисник повернувся «на щиті».


Іщик Тарас був солдатом-розвідником 2-го розвідувального відділення розвідувального взводу військової частини А0414.

Після військового навчання минулоріч влітку у Старичах юний захисник потрапив на Донеччину. Опанувавши нові технології, Тарас став вмілим ловцем ворожих дронів. Не раз йому вдавалося рятувати життя побратимів та мирних жителів, але 11 грудня під час виконання бойового завдання він потрапив під артилерійський обстріл. Внаслідок проникаючого сліпого осколкового поранення грудної клітки життя розвідника обірвалося на полі бою.

Рідні загиблих захисників мають велику надію, що внесок у спільну перемогу і Мельника Миколи й Іщика Тараса не буде забутим і вони отримають почесне звання «Героя України». 

Петиції про це зареєстровані під номерами відповідно №22/214778-еп  та №22/214838 https://petition.president.gov.ua/petition/214838 Кожна має набрати по 25 тисяч голосів, аби перзидент України їх розглянув. Тож авторизуйтеся на офіційному інтернет-представництві глави держави і залиште свій підпис — висловіть свою вдячність воїнам, які поклали життя за мирне майбутнє співвітчизників.

Петиції знайти можна за цими QR-кодами.