Мобільна вогнева група підрозділу Нацгвардії у Луцьку провела чергове тренування, щоб відпрацювати дії під час ймовірної тривоги.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України міста Луцька.

Мобільні вогневі групи Національної гвардії України цілодобово перебувають у повній бойовій готовності. В перші секунди повітряної тривоги вони виїжджають на позиції, щоб захищати повітряний простір України і знищувати ворожі повітряні цілі.

Нещодавно мобільна вогнева група підрозділу НГУ у Луцьку провела чергове тренування, щоб відпрацювати злагоджені дії під час ймовірної тривоги. Вони здатні швидко пересуватися й розгортатися на бойових позиціях завдяки позашляховикам, які обладнані спеціальними системами швидкого реагування, а їхня бойова готовність забезпечується через постійні тренування екіпажів.

«Російські окупанти не залишають спроб заплутати, виснажити і прорвати систему української протиповітряної оборони, а отже, навченість, професійність і маневреність мобільних вогневих груп НГУ стає щораз, то більш актуальною», – йдеться в дописі.

Про особливість роботи мобільних вогневих груп Національної гвардії України, захист українського неба і про те, як бійці підтримують одне одного жартами про БПЛА – дивіться у сюжеті.