На Волині викрили організатора злочинної схеми, який за винагороду обіцяв, що ВЛК визнає військового непридатним до служби

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

 За даними слідства, 28-річний підозрюваний обіцяв дружині військового визнати її чоловіка непридатним до подальшої військової служби, а також залишити служити у тилу.

Встановлено, що він зобов’язувався забезпечити внесення сфабрикованих даних до медичної документації про стан здоров’я військового, вплинути на членів військово-лікарської комісії та посадовців військової частини. Свої послуги оцінив у 8000 доларів США. Водночас військові прокурори не уточнюють, чи є підозрюваний членом ВЛК або військовослужбовцем.

Затримали чоловіка під час отримання чергового «траншу» у розмірі 2000 доларів США. Наразі суд обрав для нього міру запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Волинської області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України. санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.