Нове сучасне сховище навіть з протирадіаційним захистом  збудували  у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної ради.

Начальник обласного військового ліцею Павло Боснюк розповів, що офіційний дозвіл на початок будівництва заклад отримав 2 листопада минулого року і вже 30 грудня роботи були завершені. Ще два тижні знадобилося, аби обладнати та умеблювати приміщення для безпечного і комфортного перебування та навчання ліцеїстів.

Загальна площа укриття понад 600 м кв і розраховане воно на 600 осіб. У приміщенні обладнали медпункт, інтерактивний тир, санітарні кімнати, навчальні класи, а також технічні приміщення. Захисна споруда забезпечена Wi-Fi роутерами, герераторами та усім необхідним приладдям.

За словами Павла Боснюка сховище відповідає державним будівельним нормам, ухваленим 1 листопада 2023 року. Загальний обсяг фінансування усього комплексу робіт сягнув понад 22 мільйони гривень, з яких 12 млн грн - кошти цільової державної субвенції, 4,5 млн - співфінансування місцевих бюджетів територіальних громад та 6 млн – кошти обласної казни. Фінансове сприяння також заклад отримав від благодійних організацій.

«Цей об’єкт є одним із найважливіших, які було зведено у ліцеї за увесь час його існування, адже йдеться про безпеку дітей. В умовах сьогодення - це наш пріоритет і моральний обов’язок. Не просто нам далось будівництво у такі короткі терміни, але в нас повірили та підтримали керівники області. Особлива вдячність забудовнику – ТОВ «Волиньекобуд» в особі його директора Михайла Шипелика, який швидко та якісно виконав увесь комплекс робіт. Споруда стане нашому навчальному закладу у нагоді не лише у військовий, а й у мирний час, адже тут є повноцінні навчальні площі», - зауважив він.


Голова Волиньради Григорій Недопад висловив вдячність керівнику ліцею за ініціативність та наполегливість у питанні створення безпечного освітнього середовища.

«Життя та здоров’я дітей – найголовніший пріоритет, і обов’язком дорослих є створення безпечних умов для їх розвитку та навчання. Я спостерігав за будівництвом з першого і до останнього дня. Відверто кажучи, тривожився, чи вдасться у такі стислі терміни звести такий складний та масштабний об’єкт. Вдалося! Тут є всі можливості безпечно та безперервно здійснювати навчання. Реалії воєнного часу диктують свої вимоги, і на моє переконання, саме так мають виглядати сучасні захисні споруди», - підкреслив він.