13 січня 2024 року державним інспектором Волинського рибоохоронного патруля спільно з двома інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області проведено рибоохоронний рейд по р.Прип'ять поблизу с.Сваловичі Камінь-Каширського району.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

В результаті виявлено два порушення за ч.3 ст. 85 КУпАП. На порушників накладено штраф.

Крім того, оформлено акт виявлення безгосподарського майна. Вилучено 4 безгосподарські сітки (без риби) загальною протяжністю 200 метрів.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає рибалок дотримуватися встановленого природоохоронного законодавства.

Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства для забезпечення охорони водних біоресурсів забороняється пересування на автотранспортних засобах, за виключенням тих, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади, по кризі рибогосподарських водних об’єктів (їх частин) у період льодоставу (за винятком спеціально обладнаних льодових трас).

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.