У Луцьку небайдужа громадянка допомогла патрульним виявити нетверезого водія.

Про це повідомили у патрульній поліції Волині.

У понеділок, 15 січня, на спецлінію 102 зателефонувала схвильована водійка. Вона повідомила, що містом рухається автомобіль Ford, водій якого грубо порушує ПДР. За словами жінки, керманич їде хаотично, від одного краю проїзної частини до іншого, і тим самим створює аварійні ситуації.

Орієнтування передали екіпажу патрульних. Вони контактували з заявницею в телефонному режимі і невдовзі виявили транспортний засіб, на який вказувала жінка.

Автомобіль зупинили, за кермом перебував 31-річний чоловік з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Проходити огляд у встановленому законом порядку він, щоправда, відмовився. Крім того, поліцейські виявили, що водій — позбавлений права керування, адже раніше його вже притягували до відповідальності за п’яне водіння.

На керманича інспектори склали протоколи за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння), а також за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП.

«Дякуємо громадянці за її свідому позицію, водіїв же закликаємо бути відповідальними та в жодному разі не сідати за кермо напідпитку!», - йдеться у дописі.