Біатлонний сезон у самому розпалі, а юні спортсмени-волиняни показують гарні результати і дарують радісні новини. 

Про це повідомляє Департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА 

20 січня, в південнокорейському Канвондо індивідуальними гонками стартувала біатлонна програма IV Зимових Юнацьких Олімпійських Ігор. У них від України беруть участь 44 спорстмени. Вперше Волинь представляє 17-річна біатлоністка Аліна Хміль.

У першій біатлонній гонці Юнацьких Олімпійських Ігор Аліна Хміль в індивідуальних змаганнях фінішувала 11-ою! 

«Фантастичний дебют волинянки, прекрасний результат, адже це змагання, де беруть участь найсильніші спортсмени ! Окрім того, серед усіх предаствлених українських біатлоністок, які брали участь в індивідуальній гонці - результат волинянки найвищий.»

Аліна чудово впоралася зі стрільбою та достойно трималася на усій дистанції, проте на другому вогневому рубежі не закрила дві мішені.

Що таке 11 результат на рівні найпристижніших змагань найсильніших біатлоністів та біатлоністок світу? У гонці змагалися 99 учасниць! Одинадцята з дев'яносто дев'яти! Це фантастично високий результат! Вітаємо також тренерів, спортивну школу, батьків та усіх, хто докладає зусиль для виховання нашої біатлонної зірочки!

Цей успіх на Олімпійських іграх Аліни Хміль надихнув і її брата Михайла!

У селі Яворів на Львівщині саме завершився чемпіонат України з біатлону серед юніорів та юніорок. Волинь успішно представив лучанин Михайло Хміль. 

«Наш лідер команди буквально годину тому виграв срібло у мас старті на Чемпіонаті України з біатлону серед юніорів та юніорок! Вітаємо, Михайло! Вітаємо всіх причетних до виховання та розвитку нашого зіркового біатлоніста!» 

Щиро вітаємо та гордимося юними спортсменами!