На Волині відбувся благодійний аукціон, участь у якому взяли представники бізнесу, влади, відомі спортивні і громадські функціонери. Виручили майже 10 мільйонів гривень. 

Благочинний захід організували Волинська торгово-промислова палата, благодійний фонд «Волинь-2014» та ГО «Агенція міжнародної співпраці», підтримавши ідею 6-го прикордонного Волинського загону про всенародну допомогу в зміцненні волинської ділянки українсько-білоруського кордону. Виручені кошти спрямують на побудову фортифікаційних споруд, придбання необхідних матеріалів та техніки для цього, а також спорядження для прикордонників, які несуть службу у зоні бойових дій.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Голова обласної ради Григорій Недопад не лише донатив на користь волинських прикордонників, а й надав для торгів один із лотів.

Лотами на торгах слугували надані військовими трофеї, серед яких і впольований ворожий дрон, особисті речі оборонців, як свідчення їхньої доблесті та подвигу, а також спортивні обладунки з автографами знаменитих футболістів. Однин із таких лотів – футболку легендарного польського футболіста і капітана тамтешньої національної збірної Роберта Левандовського – надав для аукціону голова Волиньради Григорій Недопад. Однострій одного з найкращих бомбардирів світу йому своєю чергою презентував друг і партнер, меценат і президент Фундації «Честь допомоги дітям» Пйотр Зигарскі, який від початку повномасштабного вторгнення усіляко допомагає волинським дітям. Він надсилає гуманітарні вантажі, прийняв в евакуацію і піклується про вихованців Затурцівської спецшколи, а також оздоровлює дітей загиблих воїнів.

Цей лот за 450 тисяч гривень придбали керівник ТОВ «Йоданка» Юрій Пікута і головний дистриб’ютор цієї компанії Ігор Курілін. Ці кошти буде спрямовано на оздоровлення та реабілітацію дітей, чиї батьки віддали життя за захист країни.

В аукціоні також взяли активну участь депутати обласної ради. Загалом же за підсумками торгів вдалося виручити майже 10 мільйонів гривень, і збір коштів ще триватиме. Начальник волинських прикордонників Сергій Лозінський подякував організаторам та учасникам благодійного заходу за посильну допомогу і кожного, хто долучився, відзначив медаллю Державної прикордонної служби України «Хрест пошани».