Команда медіа Кавун.City запустила онлайн-крамницю. Прибуток від продажу товарів спрямовують на допомогу Збройним силам.

Про це ЗМІ та його ініціативу поговорили в етері ГІТу з головною редакторкою онлайн-видання Кавун.City Євгенією Вірлич.

За її словами, 30 вересня журналісти зареєстрували домен, а 18 жовтня 2029 року почали писати перші статті та зареєстрували фейсбук-сторінку.

«Кавун.City — це продукт, який ми зробили разом з АБО — це агенція медійного росту. З назвою у нас пов'язана цікава історія — здебільшого сайти називались за місцем знаходження. Коли домен був зайнятий або дуже велика назва, тоді обирали щось, що асоціювалось з містом. Так вийшло, що назва Херсон була зайнята і ми відмовились від того, щоб це був саме Херсон.City. Тоді, ми запитали у підписників: «З чим у вас асоціюється місто?», — і неймовірна кількість людей відповіла, що кавун, на другому місці — корабели, а на третьому – томати», — повідомила Євгенією Вірлич.

Це видання, яке не мало звичної новинної стрічки з 20-ма новинами на день.

«Ми робили акцент на історіях людей, про місто, на історії міста та області. Ми вирішили що Кавун.City буде просувати українські наративи», — розповіла головна редакторка онлайн-видання.

Як, зауважила журналістка, багато людей підтримували та дякували редакції за їхню працю. Саме тому вони активно волонтерять та підтримують ЗСУ.

Кавун.City створили онлайн-крамницю креативних подарунків. Прибуток планують віддати на допомогу двом підрозділам ЗСУ: 56-й бригаді та бригаді, де служить їхній журналіст.

Ідея створення полягала в тому, аби об'єднати херсонських майстринь та майстрів і дати можливість продавати свої вироби на платформі вже відомого видання.

Наразі в крамничці вже є і іграшки, і мило ручної роботи, і креативні головні убори. Поступово додають ще товари.

Дізнавайтеся деталі у ВІДЕО: