22 січня на Театральному майдані в Луцьку відбулась національно-патріотична акція «Ланцюг Єднання» з нагоди Дня Соборності України.

Детальніше про те, як це відбувалось, в етері ГІТу розповіла репортерка Альона Бєлова.

Цьогоріч відзначається 105-та річниця проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Своїми враженнями та сподіваннями цього дня поділились лучани:

«День Соборності, перш за все — це перемога нашою країною, незалежною державою, над рашизмом, фашизмом і ми цим докажемо, що ми єдині. Тому що добро завжди перемагає зло», — сказав учасник акції Вадим Шумаєв.

Серед тих, хто зібрався сьогодні біля драмтеатру, було надзвичайно багато молоді.

Школярка Дар'я Ведищева поділилась своєю думкою, щодо важливості відзначення цієї дати:

«В цей важкий час нам потрібно пам'ятати про нашу єдність, бо це не лише день в історії, а й день, коли кожен з нас розуміє свою роль у поточному становленні національної єдності».

«Сьогодні цей народ зібрався й зараз зробимо ланцюжок, покажемо, що єднаємось незалежно від того, хто ми. Ми — українці і нині це іспит — нам треба перемогти, щоб Україна очистилась», — зазначає учасник ходи Віктор та додає, що всі мають спрямувати свою увагу на військо, об'єднавши зусилля для перемоги.


Інший учасник акції, Іван, нагадує, що нині багато людей не знає, чого хоче:

«Більше 50-ти років радянська влада нищила українців духовно. В першу чергу нам треба об'єднатись на основі духовності».

Сьогодні урочистий захід відбувся пізніше через повітряну тривогу. Попри це на Театральному майдані зібралась величезна кількість людей, щоб відзначити цю подію.

Під акомпанемент військового оркестру всі присутні заспівали гімн України.

В ході акції традиційно розгорнули 200-метровий прапор України та, утворивши "живий" ланцюг, люди пройшли патріотичною ходою до площі Злуки.

Детальніше про це дивіться у ВІДЕО: