В галереї мистецтв спілки художників нині триває щорічний «Зимовий салон», а також виставка Леоніда Литвина, присвячена різдвяно-новорічній тематиці.

Про те, що можна побачити у галереї та чиї роботи представлені, в етері ГІТу розповіла художниця, кураторка салону Тетяна Ядчук-Богомазова.

З її слів, на виставці представлені роботи 37 волинських художників за останні три роки. Цьогоріч експозиція налічує більше 40 робіт як старшого, так і молодого покоління митців.

Серед молодих авторів: Наталія Сацик, Вікторія Федина, Ольга Дашкевич, Олександр Наумюк, Вадим Савула, Андрій Горбаль.

Серед старшого покоління художників: Петро Собко, Леонід Хвичук, Світлана Костукевич, Зіновія Рубан, Володимир Бартошик, Людмила Салинська та інші.

Пані Тетяна каже, що в рамках виставки представлені різноманітні художні техніки: живопис, графіка, пастелі, традиційні пейзажі, декоративні полотна, а також прикладне мистецтво, розпис по склу та батік.

«Тематика різноманітна, починаючи від зимових пейзажів до тем, які хвилюють художників», — зауважила Ядчук-Богомазова.

Переважна кількість картин присвячені зимовій тематиці.  Тут можна побачити, як засніжені краєвиди Луцька, так і натюрморти. Проте війна, як одна з найбільш хвилюючих нині тем, також лишила свій слід в деяких мистецьких роботах.

Персональній виставці Леоніда Литвина «Зимова містерія», яка включає в себе ряд картин, відведена окрема зала. У яскравих роботах митця постають сцени різдвяно-новорічних свят, а серед персонажів часто можна помітити військових.

Пані Тетяна сказала, що виставки працюватимуть три тижні до середини лютого:

«Запрошуємо всіх подивитися "Зимовий салон" кожен знайде щось для душі та до серця в теперішній непростий час».

Більше про виставки дивіться у ВІДЕО: