Ініціатива таким чином вшанувати пам’ять про депутата обласної ради, відомого спортивного функціонера та ректора Академії рекреаційних технологій і права належить вишу, який він очолював, а також Федерації риболовного спорту Волині.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

За «Кубок пам’яті професора Романа Карпюка» під час першого турніру із зимової риболовлі змагалися 15 команд і понад три десятки учасників. У відкритті меморіальних змагань взяли участь голова Волиньради Григорій Недопад, ректорка Академії рекреаційних технологій і права, депутатка обласної ради Людмила Стасюк, очільник профільної депутатської комісії Віктор Галан-Влащук, директор Західного центру олімпійської підготовки Олег Вегнер, а також члени родини Романа Карпюка.

«Започаткування змагань його імені – це, як на мене, найкращий спосіб пошанування світлої пам’яті Романа Петровича. Значну частину свого часу і душі він віддавав спорту, а зимова риболовля була для нього способом відновлення сил. Під час таких змагань, на жаль, його зірка передчасно згасла. Він був різнобічно талановитим і харизматичним, дієвим та активним, прагнув змінювати цей світ на краще і мотивував до цього інших. Великий життєлюб і оптиміст він надихав багатьох людей. І саме таким ми завжди будемо пам’ятати Романа Карпюка – товариша, колегу, наставника, громадянина і достойного чоловіка», - зазначив у своїй промові голова Волиньради Григорій Недопад.

Переможці та призери змагань з риболовлі на льоду були відзначені медалями та ексклюзивними статуетками.

Фото Волинська обласна рада.