У Луцьку до 8 років позбавлення волі засудили лучанина, який зарізав товариша.

Про це відомо з вироку Луцького міськрайонного суду, передає Insider Media.

3 квітня 2023 року близько 15:30 обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного с'яніння, знаходячись за місцем свого проживання, під час конфлікту із уже загиблим кухонним ножем наніс удар у ліву частину грудної клітки останньому.

Лучанин прорізав ліву легеню товариша, через що сталася масивна внутрішня крововтрата, яка призвела до смерті.

Обвинувачений свою вину визнав. Він розповів, що того дня вони зібралися в його помешканні та розпивали алкоголь. Випили приблизно 2-2,5 л горілки. Між ними виник конфлікт, після чого обвинувачений схопив ніж і наніс удар товаришу. Останній встав зі стільця та пішов. Пізніше, десь о 17:00, до нього приїхала слідча група і повідомила про смерть потерпілого.

Син загиблого повідомив слідству, що обвинуваченого не знає. Заявляє цивільний позов по відшкодуванню витрат на поховання батька у розмірі 16 304 грн та моральної шкоди, завданої смертю батька у розмірі 50000 грн, а також витрати на правничу допомогу в розмірі 15000 грн.

Старший дільничний Луцького районного управління поліції зазначив, що обвинувачений та загиблий проживали на території, яку він обслуговує, разом їх ніколи не бачив.

Дружина обвинуваченого розповіла, що її чоловік дуже добрий, а загиблий - його товариш. Вона побачила як чоловік взяв зі столу ніж і наніс удар у грудну клітину товариша, після чого останній піднявся та пішов.

Судово-медичний експерт зауважив, що легені – життєво важливий орган. Серце знаходиться за 5 см від легень, це небезпечне для життя проникнення.

Суд визнав лучанина винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Строк відбування покарання обвинуваченому рахувати з 03.04.2023 року, тобто фактичного затримання.

На користь потерпілого з обвинуваченого стягнули матеріальну шкоду в розмірі 16 304 грн 25 коп. та за моральну шкоду – 500 000 грн. Окрім цього, з нього стягнули на користь держави 27 206 грн 89 коп. за витрати на проведення експертиз.