У 2023 році із зони діяльності Волинської митниці до державного бюджету надійшов майже 31 мільярд гривень митних платежів. 

Про це повідомляє Волинська митниця.

Порівняно з минулим роком надходження, сплачені українським бізнесом і громадянами, зросли на 74 відсотки або на 13,07 млрд грн. Основними бюджетоформуючими товарами у 2023 році, як і раніше, були імпортовані легкові автомобілі, мінеральні добрива, с/г техніка, машини автоматичного оброблення інформації, продовольство. В цілому за рік обсяги оподаткованого імпорту за вагою збільшилися на 59 відсотків, а їхня вартість у доларовому еквіваленті зросла на 54 відсотки.

Аналіз надходжень у щомісячному розрізі (на діаграмі) вказує на чіткий взаємозв'язок між обсягами митних платежів та роботою найбільшого на західному кордоні вантажного автомобільного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Нагадаємо, він був заблокований польськими перевізниками з 6 листопада по 11 грудня, потім на тиждень відновив пропуск ваговозів, а з 18 грудня 2023 року по цей час - далі блокується тими ж перевізниками.

Попри все, керівник Волинської митниці Андрій Чаборай дякує колективу за напружену, але результативну роботу, а українському бізнесу - за стійкість, гнучкість адаптації до надзвичайних ситуацій та співпрацю.