Діти небесного легіону у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва посівали та колядували, грали на піаніно і на сцені, віншуючи із Новим Роком і різдвяними святами. На заході збирали гроші на благодійність.

Про цю подію та підсумки акції в етері ГІТу розповів Руслан Теліпський, керівник волонтерського руху «Меценати для солдата».

За його словами, діток, у яких батьки в статусі зниклих безвісти, полонених чи важкопоранених називають «діти наших Героїв» аби додатково не стресувати назвою «Діти небесного легіону».

«Ми залучаємо та інтегруємо їх між собою залучаючи до морального психологічного та патріотично виховання, прищеплюючи любов до Батьківщини і почуття причетності до спільної справи — коляди», — наголосив пан Руслан.

Святкова «Коляда від дітей Небесного Легіону і наших Героїв» відбулася вчетверте на Волині.

«До неї долучилися наші друзі, партнери, волонтери, меценати, які прийшли вчора у Волинську обласну бібліотеку для юнацтва на благодійний концерт. Потім нас запросили колядувати у домівки та офіси людей, яким сподобався наш виступ і вони хотіли нас підтримати. Нам дуже приємно, що багато людей підтримало фінансову складову цього проєкту, а саме збирання коштів на благодійній основі для нашої 14-ї бригади», — додав волонтер.

Військовослужбовці звернулися з проханням допомогти придбати квадроцикл для того, щоб рятувати життя поранених бійців, які знаходяться на передовій.

«Нам вдалось зібрати такими заходами 100467 гривень і 5 євро. Потрібно ще зібрати близько 150 тисяч гривень, ми сподіваємося на поміч наших лучан, діаспорян та усіх інших», — розповів гість.

Якщо хтось також захоче долучитись до збору, то залишаємо картку для переказів:

4149 6293 5261 3251

(Смірнова Ірина - волонтерка, яка ініціювала цей збір.)

Скільки діток в небесному легіоні знаходиться зараз, який вік у них та хто безпосередньо брав участь у святковій коляді, дізнавайтеся у ВІДЕО: