У Луцькому районі станом на 8 січня 2024 року діє 125 пунктів незламності. 10 стаціонарних пунктів на базі пожежних підрозділів працюють цілодобово.

Кожен такий пункт може вмістити до сотні людей — тут можна зігрітися, випити гарячого чаю і підзарядити телефон, розповів Суспільному інспектор відділу Луцького райуправління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Іван Головатчук.

Знайти пункти незламності можна через застосунок "Дія".

"Інтерактивна карта прокладе вам маршрут до найближчого пункту. Утім варто враховувати графік роботи цього пункту незламності. Адже на базі суб’єктів господарювання вони можуть бути не цілодобовими", — каже інспектор ДСНС.

Волинські рятувальники за потреби готові використовувати й п'ять мобільних пунктів обігріву. Два із них, за словами Івана Головатчука, наразі розташовані на базі пожежних підрозділів. Тут є альтернативні джерела електроенергії, запас їжі та ліків, технічна вода.

"За рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС (техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій — ред.) ці намети можуть бути передислоковані в місце, де люди будуть їх потребувати", — говорить Іван Головатчук.

Ніч з 8 на 9 січня буде найхолоднішою — в області очікується від 15 до 20 градусів морозу, розповіла синоптикиня Волинського гідрометеоцентру Надія Голя. З її слів, з 10 січня через надходження теплого циклону з північного заходу температура повітря в регіоні потрохи буде підвищуватися.