Андрій Лучик депутат Луцької міської ради "Свідомі" повідомив, що луцький міський виконком найняв воєнізовану охорону за півтора мільйона гривень.

В етері ГІТу він розповів деталі цієї інформації.

За його словами, він періодично дивиться закупівлі на сайті прозоро.

«І от я виявив, що відбулася поза тендерна закупівля — це випадки, коли можна викуповувати послуги, роботи, товари, не оголошуючи тендер в класичному розумінні. Було підписано договір на 1,5 мільйона гривень з управління поліції охорони Волинської області на надання певних послуг», — повідомив депутат.

Як повідомив пан Андрій, у заявці було прописано, що послуги мають надаватися у Луцьку на вулиці Богдана Хмельницького 19.

«На ній знаходиться основне приміщення Луцької міської ради, де проводяться засідання сесій і де сидить міський голова Ігор Поліщук. Луцька міська рада знаходиться не в одному приміщенні, а має їх декілька, то чому вказана конкретна вулиця?», — зауважив Андрій Лучик.

Наразі достеменно не відомо, які саме послуги мають надаватись.

 «Думаю, що ми будемо разом з'ясовувати цю історію. Але однією із суттєвих причин, чому саме було зроблено «закупівлю» в поліції охорони є факт, що вона має право носити вогнепальну зброю – це єдина з усіх охоронних служб, яка має такі повноваження», — наголосив спікер.

Громадський активіст Сергій Рижков в етері ГІТу також прокоментував цю ситуацію.

«Я написав Ігорю Поліщуку у месенджері Facebook і запитав у нього: "Чи це правда, чи він про це знає, що це і для чого?", він відповів мені в приватні повідомлення, що так, він про це знає — це буде така рамка охорони», -—зазначив активіст.

Він додав, що про це планує запитати ще міського голову особисто.

Детальніше про це дізнавайтеся у ВІДЕО: