1 лютого 2024 року в ЗЗСО Лобачівський ліцей відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в честь загиблого Героя, випускника закладу Мельничука Сергія Михайловича - молодшого сержанта 14-ої ОМБр імені князя Романа Великого.

Військовий обіймав посаду головного сержанта-командира кулеметного відділення кулеметного взводу 2-ої стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону. Героїчно загинув 2 серпня 2023р. поблизу села Орлянське Куп’янського району Харківської області, захищаючи територіальну цілісність України.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, друзі загиблого, однокласники, представники влади, педагоги, учні та небайдужі жителі громади, - йдеться на фейсбук-сторінці громади.

Урочисте відкриття розпочалось з хвилини мовчання та звучання Державного Гімну України.

Честь відкрити пам’ятну дошку, встановлену на будівлі навчального закладу, була надана дочці Дарині та сину Героя Михайлу.

Настоятель Свято-Троїцького храму с. Лобачівка о. Сергій Петрощук відслужив чин заупокійної панахиди та освятив меморіальну дошку.

З скорботними словами до присутніх звернулися заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів- начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Берестечківської міської ради Валентина Залевська, староста Лобачівського старостинського округу Ігор Маслійчук, брат Героя Олександр, перша вчителька Людмила Семенівна Пенцак та однокласниці Сергія - Людмила Бесараб, Марія Даценко.

Після чого учасники заходу поклали квіти, низько схиливши голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

«Ще в одному ліцеї нашої громади з’явився пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про Героя, який загинув захищаючи незалежність нашої держави. Низький уклін усім Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам'ять про них. Ми в неоплатному боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів», - йдеться у дописі. 

Фото: Берестечківська міська територіальна громада