10 лютого відбулось прощання з Романом Кондратюком у його рідному Ковелі. 

Про це повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка у Фейсбук.

Військовослужбовцю було 34 роки. Ковельці зустріли прощальну процесію на колінах, віддаючи шану загиблому.

24 лютого 2022 року Роман Кондратюк, його молодший брат Андрій та їхній тато Анатолій Станіславович пішли до військкомату. Спочатку стояли у одній черзі, потім – у двох різних. Зрештою, молодшого сина, у якого не було досвіду служби, батько відправив додому. 

Романа мобілізували наступного дня, 25 лютого. Якийсь час служив у Ковелі. Потім був на військових навчаннях в Румунії, вчився, як він сам розповідав, штурмувати ворога. А далі – фронт, жорстокі реалії війни, як і у його батька Анатолія Станіславовича. 

Роман був навідником. Під час бойових завдань у складі екіпажу вів вогонь із кулемета. Під час штурму ворожих позицій 26 липня минулого року поблизу села Роботине на Запоріжжі він, як і зазвичай, виконував свою роботу, коли ворог обстріляв колону української техніки. 

Вижити шансів не було. Про те, що сталося, батько Романа, який на той час теж був на фронті, дізнався від побратимів сина майже одразу. Але офіційного підтвердження загибелі сина батькам довелося чекати декілька місяців, до того часу Роман вважався «зниклим безвісти». 

У грудні батьки отримали підтвердження за процедурою експертизи ДНК.  

Поховали воїна на Алеї Героїв міського кладовища. 

Громадське інтерактивне телебачення висловлює щирі співчуття рідним та близьким Захисника.

Фото фейсбук-сторінка міського голови Ковеля Ігоря Чайки