Правоохоронець, всупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції», незаконно розголосив у своїх особистих інтересах іншій особі інформацію з обмеженим доступом про притягнення громадян до адміністративної відповідальності та іншу службову інформацію. Прокурори притягнули його до відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Суди першої та апеляційної інстанції за участі прокурорів Волинської обласної прокуратури притягнули до відповідальності за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, поліцейського одного із районних відділів поліції ГУНП у Волинській області.

Камінь-Каширський районний суд визнав його винуватим у незаконному розголошенні службової інформації (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню поліцейським адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, та вирішення питання щодо доцільності перебування його на займаній посаді, Волинська обласна прокуратура внесла ГУНП у Волинській області подання у порядку ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».

Головне фото: скрін Kyiv Media.