У мисливських угіддях філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України», які охоплюють території Волинської та Рівненської областей, завершили щорічний зимовий облік тварин.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Цього року, як і минулого, «перепис» звірів у волинських і рівненських лісах проводили з дотриманням усіх вимог воєнного часу та чинного законодавства: методами спостережень і встановлення фотопасток у місцях підгодівлі, зимових скупчень тварин, також методами шумового прогону.

У результаті порахували:

З копитних: 400 оленів благородних та 314 оленів плямистих, 3647 козуль, 1233 кабани; 229 лосів;

Хутрові: 5853 зайців-русаків, 2255 білок, 511 лисиць, 16 вовків, 203 єнотовидних собаки, 120 норок американських, 366 куниць кам’яних та 838 куниць лісових.

З птахів – 3615 фазанів та 2079 сірих куріпок.

Чому результати обліку дуже важливі для ведення мисливського господарства?

Таким чином визначають видовий склад, встановлюють місця перебування тварин, їх міграції, територіальне розміщення, чисельність у різних угіддях тощо. Відтак, оцінюється та планується діяльність, визначається динаміка чисельності тварин – останніми роками вона є позитивною. Обліки також – головний критерій визначення лімітів добування мисливських тварин на наступний сезон.

Довідково: мисливські угіддя філій Поліського лісового офісу займають площу майже 359 тис. га. Це – менше 12% від загальної території мисливських угідь Волині та Рівненщини, решта яких віддані в розпорядження іншим користувачам.

Фото Поліський лісовий офіс.