В Олицькій громаді, яка об’єднує 17 населених пунктів і налічує майже 12 тисяч населення 15 лютого запрацював ще один ЦНАП.

 Про це повідомляє Волинська обласна рада.

За різного роду довідками та реєстраційними процедурами місцеві мешканці змушені були діставатися за кількадесят кілометрів до Цумані, Луцька чи Ківерець. Та відтепер проблему вирішено.

Просторий, сучасний і лаконічний простір місцевого ЦНАПу облаштований за усіма правилами доступності, включно зі санвузлом для людей з інвалідністю, є дитячий куточок, встановлено комп’ютерну і копіювальну техніку та платіжний термінал для зручності розрахунків, під’єднано Wi-Fi. Стаціонарний офіс розрахований на 6 робочих місць, ще 4 віддалених розташують у старостинських округах.

Тут уже готові надавати 170 адмінпослуг з перспективою розширення їх щонайменше до 200. Це – оформлення усіх видів державних соціальних допомог, реєстрація пільг і громадянських станів, земельних та майнових прав, послуги вебплатформи е-Ветеран.

«Ми також уклали договори з нотаріатом, пенсійним фондом, центром зайнятості, державним реєстратором, плануємо згодом придбати обладнання для друку паспортів та водійських посвідчень. Усе для того, щоб наші мешканці отримали найповніший перелік послуг в одному місці. Окрім того – це прозорість діяльності владних інституцій», - упевнений голова громади Олександр Прендецький.

Він подякував депутатам Волиньради за суттєву підтримку в реалізації цього проєкту, адже з обласного бюджету на облаштування ЦНАПу було спрямовано 1 млн грн. Решту коштів забезпечила громада, а самі роботи проводилися господарським способом і поетапно, що хоч і потребувало більше часу на досягнення кінцевого результату, однак і відчутно заощадило ресурси.

Народна депутатка України Ірина Констанкевич зауважила, що належить до тих, хто, окрім пріоритету допомоги силам оборони, відстоює і позицію створення гідних умов для життя громад.

«Вже сьогодні треба піклуватися про те, в які умови повертатимуться наші захисники, а також як живуть і вирішують нагальні потреби їхні родини», - зазначила вона.

Депутат обласної ради Ігор Лех додав: «Не зважаючи на обмеженість бюджету Олицької громади, вам вдалося віднайти оптимальний баланс між підтримкою наших військових і розвитком території. Думаю, цьому сприяють постійні особисті поїздки з гуманітарними місіями голови громади на лінію фронту».

«Ще три роки тому часто можна було чути: Олика – депресивна територія. А сьогодні цього не скажеш. Завдяки підтримці бюджетів різних рівнів тут очевидні зміни на краще. А це означає, що є перспектива. І я сподіваюся, що після перемоги Олика стане і туристичним центром, і територією залучення інвестицій», - підсумував депутат Юрій Ройко.

Фото Волинська обласна рада.