Військовий Ілля Корчак з міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області. Служив у волинській 14-й окремій механізованій бригаді. Поранення отримав влітку 2023 року під Куп'янськом.

Нині військовий проходить реабілітацію в одному з медичних закладів Волині, де розповів Суспільному свій бойових шлях.

До початку повномасштабного вторгнення Ілля працював будівельником: зводив багатоповерхівки, працював на висоті 15-18 поверхів. Каже: на війну потрапив одного весняного дня.

«Я збирався на роботу мав їхати велосипедом чи машиною, але вирішив поїхати маршруткою, вийшов на зупинку. Під'їхали хлопці у військовій формі й сказали, що вам потрібно проїхати з нами для уточнення документів. Не боячись, сів і поїхав з ними й там «пішло поїхало», — каже військовослужбовець.

Після цього пройшов медкомісію, отримав повістку й на розподілення потрапив до Житомира. Потім два місяці було навчання на Рівненському полігоні. Там навчився стріляти, вивчив військову техніку, дізнався, як ховатися від артобстрілу, розповідає боєць.

«У нас був вибір, приїжджали різні бригади й ти міг вибрати, в яку хочеш. Я зробив свій вибір на користь 14 бригади Волинської області. І розпочалась поїздка на фронт», — говорить Ілля Корчак.

Ілля Корчак каже, що поранення отримав в серпні, копаючи окопи під Куп'янськом Харківської області. Боєць розповів: почався артобстріл і біля нього впав снаряд 120-го калібру. Осколок потрапив в ногу між коліном і артерією. Потому Ілля наклав джгут собі самостійно.

«Цей день прокручується в тебе в голові кожну ніч це, мабуть, на все життя. Тому я думаю, що реабілітація і підготовка військовослужбовців перед тим, як іти в бій має бути на рівні. Треба бути завжди в бронежилетах і в касках, вони рятують життя», — говорить Ілля Корчак.

Після реабілітації Ілля Корчак планує повернутися на фронт до побратимів. Додає: потрібно воювати, відвойовувати Україну, бо ніхто крім нас цього не зробить.