Майже три тижні на позиціях та без зв’язку, війна на нулі й четверте поранення – це лише частина тих випробувань, які довелося пройти воїну Володимиру з Луцька. Зараз він відновлюється в реабілітаційному центрі.

12 канал розповідає про бійця, який у складі 14-ї бригади пройшов Житомир, Овруч, Херсон, Миколаїв, Благодатне, Куп’янськ, Ягідне та багато інших гарячих точок, - пише ІА Волинські новини.

До великого вторгнення Росії Володимир працював водієм, об’їздив Україну та Європу. У 2015-2016 роках брав участь в АТО, після цього став резервістом і вже у 2022-му знову взяв зброю до рук. У складі князівської бригади був розвідником. Під час одного із завдань на Луганщині вдруге поранив плече.

Війна, розповідає Володимир, точно не така романтична, як у фільмах. Навколо руїни і вибухи, тому бійці мусять один одного підтримувати.

«Вєртушки залітають. Арта б’є. До Слов’янська нам ще до 60 кілометрів їхати… То що ми можемо бачити там? Розбиті села», – розповідає Володимир.

Бойові дії дуже часто непередбачувані. Одного разу через сильні обстріли воїни були змушені перебувати на передових позиціях понад два тижні.

«Вийти не можемо. Зайти до нас теж не можуть, поміняти нас не можуть. Дружини кіпішів попіднімали: де ми є? 18 днів без зв’язку… То тяжко для сім’ї, – наголошує чоловік. – Ми показалися, зразу на місці, зразу телефон у руки, що ми живі-здорові, все добре».

Поранення, від якого Володимир сьогодні оговтується, вже третє важке, а загалом четверте. Його отримав, воюючи в сотій волинській бригаді.

«Я перед тим мав контузію, мав прокапатись, але мене попросили і я вийшов не в свою зміну», – пригадує військовослужбовець.

Тим, що повернувся живим, завдячує побратимам. Вони винесли його з нуля попри обстріли.

«Кульове осколкове, в легені кров почала набиратися. Тут медик заклеїв вчасно дірку. Якби не заклеїв, то, мабуть, не балакали би тут», – каже Володимир.

Ще одним випробуванням було сказати про важке поранення дружині та дітям.

Нині Володимир відновлюється в реабілітаційному центрі Волинської обласної лікарні. До цього був складний шлях лікування.

«Дуже тяжкий був тоді. Не ходив. Дніпро, Київ, Львів, Франківськ, Чернівці. Тоді додому в Луцьк відправили, дістали в хребті осколок. Почав ходити. Зараз на палці, був на милицях. Думаю, викину палку», – розповідає чоловік.

Фото: скриншот відео 12 каналу