Сьогодні, 25 лютого 2024 року, українська спільнота відзначає 153 річницю від дня народження геніальної письменниці Лесі Українки. У Колодяжному Волинської області провели тематичні заходи з вшанування поетеси та її творчості.

Про це повідомили на сторінці Колодяжненської громади у Фейсбук.

У Колодяжному пройшло дитинство поетеси і з її імʼям у більшості гостей та туристів асоціюється цей населений пункт, адже тут розташований Літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

«Особистість Лариси Косач виходила далеко за рамки часу, у який вона жила, а її творчість - це величезний цінний спадок, який варто досліджувати і розповідати про нього нащадкам. Позаяк у творчості поетеси значне місце відведено національній ідеї, любові до рідного краю та обстоюванню прав народу, у наш складний час чергової боротьби за незалежність, її твори дуже актуальні», - йдеться у дописі.

Напередодні річниці від дня народження Лесі Українки, з метою вшанування її памʼяті, відбулося покладання квітів до памʼятника біля Центру культури, дозвілля та спорту сільської ради.

Тематичні заходи, присвячені життю та творчості Лесі Українки, проходили упродовж тижня у закладах культури, бібліотеках краю.

Фото фейсбук-сторінка Колодяжненської громади