Для військових і цивільних створили спеціальний чотириденний навчальний курс у центрі навчання керування дронами "Чорний лелека", що знаходиться на Волині.

Детальніше про навчання, розповів в етері ГІТу Олександр (позивний ДОК) засновник Центру навчання операторів БПЛА "Чорний Лелека".

За його словами, ідея створити навчальний центр виникла пів року тому.

«Ми зі знайомим не побачили у Луцьку жодного центру, який би у відкритому доступі вчив керувати дронами як цивільних, так і військових», — каже засновник центру.

Він повідомив, що сам також проходив курс навчання та був зацікавлений, щоб тренувати і вчити інших.

«Ми спробували запустити цей проєкт в Луцьку для того, щоб навчити цієї сфери в першу чергу діючих військових і залучити цивільних людей, які зацікавлені в навчанні», — розповів Док.

Комунікувати з організаторами можна через месенджер у фейсбук та через офіційні номери телефонів +380662021377 або пошту [email protected].

 «Якщо юдина хоче до нас потрапити, то вона має надіслати паспортні або військові дані, ми їх перекидаємо на перевірку до СБУ, щоб знати, що наші курсанти це люди без будь-яких негативних факторів, які не мають ніяких зв'язків з ворогом. Після перевірки ми передамо координати, де проходить навчання», — зазначив гість.

«Мультикоптер» — базовий курс керування дронами в умовах бойових дій.

Цей курс є універсальним та розрахований на чотири дні інтенсивних занять і домашні завдання, адже аеророзвідка необхідна у кожному підрозділі збройних сил.

За чотири дні курсанти, військові і цивільні — навчаться основам аеророзвідки: аеродинаміка, польотні фактори, коригування вогню і робота з координатами, налаштування фото-відео, робота з додатками і програмним забезпеченням, польоти в умовах РЕБ та багато іншого.

Сертифікат про проходження курсу є підтвердженням вашої підготовки за відповідним напрямком.

Організація є неприбутковою. Рентабельність навчальної діяльності і можливість безкоштовної участі для військових залежить від донатів і благодійних внесків за навчання цивільних осіб.

«Військових ми навчаємо безкоштовно, цивільні повинні внести благодійний внесок для того, щоб ми мали можливість навчати військових безкоштовно, оскільки багато грошей йде на закупівлю батарей та обладнання, тому і нам потрібні кошти, щоб працювати», — підсумував Олександр.