У понеділок, 26 лютого, у Луцькому міськрайонному суді продовжили досліджувати докази у справі про колабораційну діяльність керівника однієї з місцевих фірм Миколи Корбута.

Про це повідомляє Суспільне.

Прокурор Олег Костюк представив зібрані докази, зокрема, зацитував телефонну розмову підсудного. Її слідство зафіксувало під час повномасштабної війни, між Миколою Корбутом та представником білоруської фірми. Сторони, за версією нібито домовлялися про постачання комплектуючих деталей до підводних човнів через країну ЄС.

Костюк зауважив, що у розмові йшлося про неможливість постачання деталей через росію та білорусь, а через країни Євросоюзу:

«Напиши, які вам розміри треба, я подивлюся, ціну вам дам, якщо погодитеся, то зробимо. Мені яка різниця? Але тільки на Польщу, тільки на Польщу! Давай так, Вадим, я не хотів би багато розмовляти, бо тут прослуховування йде. Давай на нашу електронку скинь, що тобі треба, який розмір».

Наступна телефонна розмова, яку оприлюднили під час засідання – це запис між обвинуваченим та його підлеглою, де він просить її зробити «ліві» накладні.

Що каже захист підсудного

Адвокатка Миколи Корбута Оксана Комарницька-Михальчук заявила, що у телефонній розмові йдеться про документи, що підтверджують безплатну передачу комплектуючих українським військовим частинам.

Представлені прокурором докази суддя Анатолій Марчук долучив до справи і оголосив перерву.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: скриншот відео Суспільне Волинь