Чоловік разом із дружиною виховують четверо неповнолітніх дітей.

Історію бійця переповіли на фейсбук-сторінці Рівненської обласної військової адміністрації.

До широкомасштабного вторгнення життя 37-річного Валерія було в міру спокійним. Чоловік працював на міжнародних перевезеннях. Разом із дружиною виховують четверо неповнолітніх дітей: сину 15, доні – 14 і донечкам-близнючкам – по 5.

«Не хотіли мобілізовувати, оскільки я багатодітний батько. Але якраз і через дітей я хотів йти в ЗСУ, щоб мати змогу захистити рідних. Моєму сину на той час було 13 років. І я не хочу передавати сину в спадок цю війну. Я не хочу, щоб через кілька років він був змушений брати до рук зброю, щоб воювати за волю рідної держави. Ми маємо раз і назавжди поставити цю орду на місце», - говорить старший сержант.

Всупереч усьому, у березні 2022 року, Валерій разом із побратимами-однодумцями вперше стояв на плацу 23 інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки ЗСУ. Далі було навчання і вже у квітні перша ротація на Схід. 

«Про те, що я в ЗСУ, знала лиш моя сім'я і кілька людей. Ми цю інформацію тримали в таємниці. Робили це для того, щоб моя мама, яка мешкає на Волині, не знала і не хвилювалась зайвий раз. Адже в мене є ще старший брат, який служить у Нацгвардії. Коли я їздив на довгі ротації й був без зв'язку, то мама знала, що я на рейсі закордоном. Але нещодавно хтось з дітей проговорився. Пояснив мамі, що по-іншому б не зміг. Бо той не хоче в армію, той боїться, той ще щось… А хто буде захищати Україну? Я не хочу неволі на своїй землі. Розумієте?» - наче запитує у всіх і одночасно стверджує командир господарчого взводу в одному із підрозділів полку, Валерій.

За мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України старший сержант Валерій нагороджений президентською відзнакою «За оборону України». 

«Захист рідної держави – це наче іспит совісті. Валерій у свій час давав присягу Україні, коли проходив строкову службу. Також він дав життя своїм дітям, а зараз хоче дати їм - вільну Україну», - йдеться у повідомленні.

Фото: 23 інженерно-позиційний полк