У соцмережах з'явилося відео від військового, який під час реабілітації у Польщі вирішив покепкувати з ухилянтів, які незаконно виїхали з України, тому записав відео, де він нібито роздає повістки у Варшаві.

Про те, що спонукало записати автора таке відео та яка реакція на нього була у суспільства, розповів в етері ГІТУ Павло Якімчук ветеран російсько-української війни.

За його словами, записати це відео чоловіка спонукала злість і безпомічність за українців, які виїхали за кордон.

«Відео було постановочне. Я попросив свого товариша допомогти мені втілити таку ідею. Відеоробота мала бути опублікована у польській гнрупі, де є 117 тисяч читачів, але через скарги його швидко «знесли»», — каже ветеран російсько-української війни.

Як повідомив Павло Якімчук, на другий чи на третій день після цього, він зателефонував свому товаришу, який є власником телеграм-каналу Київ Оперативний там 300 тисяч підписників.

«Ми вирішили навести трішки суєти і вже через 15 хвилин мені почали писати, що мене репостять найбільші телеграм-канали в Україні. Я тішився цьому, бо воно набрало резонансу, адже тема актуальна. Також, мені та моїй сім'ї погрожували через це відео і серед них були військовослужбовці», — додає він.

Яка ситуація в Варшаві з українцями, які втекли від мобілізації, дізнавайтеся у ВІДЕО: