Імпорт на Волинській митниці через «Ягодин» за добу до блокад поляків становив приблизно 600 вантажівок, після акцій протесту кількість автомобілів зменшилась до ста.

Детальніше про імпорт на українсько-польському кордоні зокрема на Волинській митниці, розповіла в етері ГІТу Валентина Черниш, речниця Волинської митниці.

За її словами, через пункти пропуску на Волині експорт повністю заблокований.

«Ми зараз підбили підсумки щодо експортно-імпортних операцій у зоні діяльності Волинської митниці і порівняли їх з показниками минулого року і бачимо, що у нас дуже швидкими темпами продовжує наростати від'ємне сальдо у торгівлі (перевищення імпорту над експортом, тобто країна більше купує, ніж продає, — ред. )», — каже Валентина Черниш.

Як вона повідомила, імпорт в Україну якось сюди проходить, адже бізнесмени намагаються усіляко обійти блокування кордонів, щоб ввезти продукцію в українську державу, а експерт все більше скорочується.

«Від'ємне сальдо за два блокадних місяці має збитки на майже пів мільярда доларів США — для загальної економіки України — проблема. Це погано, коли ми тільки споживаємо продукцію, яку ввозимо із-за кордону, а самі не вивозимо українську продукцію на інші ринки — це нездорова ситуація», — наголосила речниця Волинської митниці.