Інструктор з фізичної підготовки і спорту Волинського прикордонного загону Богдан Мочульський здобув золоту медаль на чемпіонаті Європи з джиу-джитсу.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

10 березня у Бельгії завершився Чемпіонат Європи з джиу-джитсу, в якому взяли участь команди з 20 країн, серед яких і збірна України. У ваговій категорії 64 кг «золото» здобув прикордонник з Волині Богдан Мочульський.

Як розповіли у Держприкордонслужбі, переможець займається джиу-джитсу з дитинства. У свої 27 Богдан Мочульський є Заслуженим майстром спорту України та нагороджений орденами «За заслуги» II та II ступенів. За час спортивної кар’єри ставав неодноразовим переможцем чемпіонатів Світу та Європи з вказаного виду бойового мистецтва.

«Я дуже радий, що мав можливість поїхати на ці змагання і представляти Україну в такий складний для нас час, - сказав Богдан Мочульський. - Додавала впевненості у свої сили й підтримка тренерів, спортсменів і глядачів інших країн. Переповнювали емоції й тоді, коли під звучання гімну України підіймався на п’єдестал».

Нині Богдан Мочульський проходить службу на посаді інструктора з фізичної підготовки і спорту Волинського прикордонного загону. Разом з колегами навчає прикордонників, тренує й удосконалює їхню фізичну підготовку та витривалість. 

Фото: фейсбук/Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон