Жанна Зеленко із села Раків Ліс звернулась до Президента України Володимира Зеленського з проханням присвоїти її полеглому в бою чоловікові, військовослужбовцю ЗСУ Зеленку Петру Івановичу, почесне звання «Герой України» (посмертно).

Відповідну петицію жінка зареєструвала 19 лютого під номером 22/219004-еп, - пише газета Полісся.

Волинянин та уродженець Каменя-Каширського Петро Зеленко вже з 1 березня 2022 року вступив до роти охорони. Із травня поповнив ряди 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Був стрільцем кулеметного відділення кулеметного взводу 1-го стрілецького батальйону. Пройшов найпекельніші «нульові» позиції на Донеччині, зокрема Бахмут та Соледар. Там у серпні отримав перше бойове поранення. А вже в жовтні того ж року повернувся на службу у свій підрозділ, що передислокувався на Харківщину.

11 лютого 2023-го був вдруге пораненим поблизу Куп’янська. Після реабілітації знову вирушив на фронт. Загинув 31 жовтня 2023 року в районі населеного пункту Першотравневе. Під час виконання бойового завдання життя 51-літнього раківлісця забрав ворожий артобстріл. Осиротіли дві його малолітні донечки та син.

Іванна ГАЙДУЧИК

Посилання для сайту https://petition.president.gov.ua/petition/219004