У Ковелі під час заходу до Дня українського добровольця міський голова Ігор Чайка разом із ТВО начальника об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валентином Прищенком вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня рідним загиблих Героїв

 Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Цієї державної відзнаки посмертно відзначені - Юрій Корецький, Юрій Лукашук, Сергій Димарчук, Віталій Наумчук.

В указі Президента зазначається, що нагороди присвоєно за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за Україну. Також відбулось покладання квітів до монумента «Борцям за волю України» та стели пам'яті загиблих земляків та Героїв Небесної Сотні.

«Низький уклін всім добровольцям, всім Героям та Героїням, синам та донькам України за мужність, незламність, за нашу згуртованість», - йдеться у повідомленні.

Сьогодні ж ковельчани прийшли до пам'ятника «Борцям за волю України», щоб у молитві згадати полеглих Героїв та вкотре подякували людям доброї волі за їх силу, хоробрі серця, почуття обов'язку та сталеву витримку.

Міський голова Ігор Чайка підкреслив, що сьогоднішній день – символ незламності та мужності всієї нашої нації.

«Час показує, якою силою володіють люди, які є вільними, які мають право вибору. Кожен українець сам для себе вирішує – піти добровольцем на фронт, поповнити лави медиків, волонтерів, допомагати духовно чи матеріально. Коли наші люди об’єднуються навколо однієї ідеї - навколо захисту своєї країни, така сила є непереможною. Ми дякуємо кожному, хто зараз на лінії фронту із зброєю в руках боронить країну, нас з вами, спокій в нашому місті. Ми також віддаємо шану усім, хто повернувся в рідне місто «на щиті» і тепер захищає нас у небесному війську», - зазначив мер.

Фото Ковельська міська рада.