У пʼятницю, 15 березня, у Нововолинській центральній міській лікарні відбулося нагородження активних донорів крові, які здійснили 40 безоплатних максимально допустимих кровоздач.

 Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці мер міста Борис Карпус.

Він обисто подякував нововолинцям за цю відповідальну працю та самопожертву.

Посвідчення Почесного донора отримали: Ігор Бадзюнь, Олександр Голубчук, Олег Калахан, Наталія Семенчук і Тетяна Юндак.

Слова вітань і вдячності прозвучали від головного лікарня Олега Шипелика та медиків лікарні.

Завдяки налагодженій роботі з організації донорського руху, вже в 2024 році здійснено 25 поїздок на кровоздачу у відділ трансфузійної допомоги Волинського центру служби крові (місто Володимир) і виконано 350 кровоздач. Минулого року донори здійснили 85 поїздок і 1135 кровоздач.

На сьогодні в Нововолинській громаді зареєстровано 595 Почесних донорів і 11 Заслужених донорів України. Активно продовжують брати участь у донорстві крові 35 Почесних донорів і 26 родин.

Донорська кров - це велика допомога в лікувальному процесі військової та цивільної медицини. Вона рятує життя.

Довідково. Згідно із Законом України «Про безпеку та якість донорської крові», Статус Почесного донора України можуть отримати громадяни, які безоплатно здали:

40 доз цільної крові; 40 доз компонентів крові, заготованих методом аферезу (тромбоцити, лейкоцити, еритроцити); або 60 доз плазми.

Безоплатність означає, що донор здає кров добровільно, не отримуючи грошової винагороди від пацієнта чи його родичів. Статус Почесного донора підтверджується відповідним посвідченням та нагрудним знаком.

Фото Борис Карпус.