14 березня, у лісі поблизу села Колпитів на Волині двоє братів разом із односельцем пішли у ліс з металошукачем та підірвалися на міні часів Другої світової війни.

Що відомо про цей випадок, розповіла в етері ГІТу Ольга Бузулук, речниця ГУНП у Волинській області.


За її словами, до поліції 14 березня близько 20-ї години надійшло повідомлення від мешканки села Колпитів у Володимирському районі про те, що двоє братів її чоловіка та односелець пішли до лісу та досі не повернулись, а також вони не відповідали на дзвінки.

«Близько 16:30 вона чула потужний вибух і сказала поліції, що можливо вони десь підірвалися. Відповідно відразу на місце був направлений наряд поліції з Локач. Недовго обстежуючи поліцейські виявили тіла трьох загиблих чоловіків, їм було 27, 35 та 38 років — це ті місцеві жителі, які пішли до лісу і були без зв'язку», — каже речниця ГУНП у Волинській області.

Як вона повідомила, чоловіки пішли в ліс з металошукачем, який і було виявлено поруч з тілами чоловіків.

«Відомо було те, що ці особи ще раніше знайшли цей небезпечний «сховок» і напевно вони зібрались знайти такі ще та здати їх на металолом»,— розповіла пані Ольга.

Поліцейські виявили поруч з тілами ще близько 50-ти таких самих боєприпасів Другої світової війни. На жаль, деякі з них детонували й троє чоловіків загинули.

«Станом на 16-ту годину на місці трагедії вже працюють спеціалісти ДСНС та знешкоджують виявлені боєприпаси», — додала вона.

За цим фактом відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п. 1 ч. 2 ст. 115 ( із додатковою відміткою «нещасний випадок») Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліцейські з’ясують усі обставини трагедії.