Судили очільник Колодяжненської сільської ради Віталія Кашика, який керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Окрім того, втікав та переховувався від поліції. 

Про це йдеться у постанові Ковельського міськрайонного суду від 12 березня, - пише Ковель media.

Матеріали справи в суд скерував відділ організації несення служби в м. Ковель Управління патрульної поліції.

Інцидент стався 14 лютого 2024 року о 15:06 у Ковелі на автодорозі М-19 поблизу автозаправки. Віталій Кашик не виконав вимогу поліцейського про зупинку транспортного засобу «Volkswagen Transporter». Він був зупинений шляхом пошуку та переслідування працівниками поліції.

Правоохоронці запідозрили, що сільський голова керував автомобілем у нетверезому стані. На це вказували запах алкоголю з рота та інші факти. Однак від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння за допомогою технічного засобу «Alkotest Drager» та в медичному закладі у встановленому законом порядку керівник громади відмовився, що зафіксовано поліцейськими на дві бодікамери.

В судовому засіданні посадовець-порушник також відмовився від надання пояснень з приводу обставин справи, посилаючись на вимоги статті 63 Конституції України (Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом).

Суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук постановив оштрафувати Віталія Кашика на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік, а також стягнути з нього на користь держави судовий збір в сумі 605 гривень 60 копійок.

Фото: сайт Ковель media