Захиснику з села Тростянка Копачівської громади, гранатометнику 14 ОМБр Володимиру Острову просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Анна Мартиненко

До початку повномасштабного вторгнення Володимир Остров з серпня 2016 року брав участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. Пізніше під кінець 2017 року в ООС на тій же території був розвідником в 130-му батальйоні. Служив увесь період з 2016 по 2019 рік в таких населених пунктах як Дебальцеве, Горлівка, Мар’їнка, Сєвєродонецьк.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у серпні 2022 року Володимир був призваний по мобілізації і вже 22 вересня 2022 року відправився у розвідку на схід України (Куп’янський напрямок).

«Позивний у Володимира - «Старий», а «Старий» тому, що він був найстарший серед побратимів. Хоча розвідниками брали до сорока років, але через досвід його взяли не вагаючись. Щоденно Володимир виконуючи бойові завдання був дуже відданим воїном та підтримував моральний дух, завжди жартував і ніколи не опускав рук. На сході він пройшов багато населених пунктів - Шестакове, Масютівка, Моначинівка, Дворічна, Гряниківка, Кучерівка, Першотравневе», - пише Анна. 

Втративши багатьох своїх побратимів у розвідці, Герой залишився живим. І уже восени 2023 року його перевели у піхоту, де він продовжив свою службу як гранатометник. Перший вихід Володимира, за словами його побратимів був зразковим, під час надзвичайних випробувань на передовій він відзначався великою мужністю та рішучістю. Хоч сили були нерівні, вони вдало знищили ворога.

А пізніше сталося найстрашніше: 3 листопада 2023 року Остров Володимир Вікторович загинув в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Першотравневе Куп’янського району Харківської області.

Володимир відважно виконав свій обов’язок громадянина України, поклавши життя заради того, щоб його сімʼя, рідні та всі ми мали майбутнє у світлій, мирній та незалежній Україні. Він був Людиною з великої літери: щирий, добрий, щедрий та великодушний, завжди готовий допомогти та віддати останнє для блага інших.

«Вова залишається у нашій пам’яті як приклад справжнього патріота, який неодноразово ставав на захист своєї Батьківщини. Він безумовно був і є прикладом для наслідування, залишивши свій великий слід на шляху до перемоги. Його внесок у захист нашої країни є безцінним і він завжди буде в наших серцях справжній Герой. Ця петиція - найменше, що можна зробити для вшанування пам'яті нашого Героя - мужнього, сміливого, відважного. Який був найкращим чоловіком, татом, сином, братом, дядьком, племінником, другом, побратимом та товаришем. Нашому Герою тепер назавжди 45, він віддав за нас із вами найцінніше - своє життя, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій. Для всіх рідних він був та є справжнім Героєм», - додає пані Анна. 

Підтримати петицію можна за посиланням.