В Ковелі на Волині рідні й друзі оборонців Азовсталі організували чергову акцію на підтримку полонених військовослужбовців.

Як повідомили в Ковельській міській раді, у полоні нині перебувають троє ковельчан: Владислав Бакум, Андрій Богдан та Владислав Оксеньчук.

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять про людей, які стали жертвами кривавого злочину два роки тому у Маріуполі. 16 березня 2022 року окупанти скинули дві надпотужні авіабомби на драмтеатр. Їх не зупинив напис великими літерами «ДІТИ» перед будівлею. Тоді у підвалах ховалися сотні цивільних, переважно жінки та діти.

Рідні ж полонених захисників закликають пришвидшити зусилля з їх звільнення. Троє ковельчан Владислав Бакум, Андрій Богдан, Владислав Оксеньчук перебувають у катівнях росіян.

Світлана Богдан наголосила, що саме учора, 16 березня, минуло 22 місяці, як її син Андрій та сотні азовців в полоні. 22 страшних місяці невідомості і боротьби.

Юлія Рудчик, яка приїхала на акцію з Луцького району, розповіла, що теж чекає свого сина.

«Два роки ми не знаємо, що з нашими дітьми, не знаємо нічого про них. Їх знищують фізично, їх знищують морально. Дякую усім, хто відгукується і приходить на такі акції. Світ має пам’ятати і робити усе можливе, щоб повернути наших дітей з цього пекла», - пишуть у міськраді.